האדם הראשון אשר יישם את טכנולוגיית הרדיו המוכרת היה דייוויד יוז, אשר גילה בשנת 1878 שגלים אלקטרומגנטיים הופכים לצלילים באמצעות מכשיר טלפון ביתי.
הרדיו ככלי תקשורת לכל המעוניין בו הוא פרי המצאתו של גוליילמו מרקוני, הוא הראשון אשר יצר קשר מורס אלחוטי בין צרפת לאנגליה. בנוסף, בשנת 1901 גרם לשידור המסר האלחוטי הראשון אשר חצה את האוקיינוס האטלנטי.
במהלך השנים התפתח המכשיר הביתי לכלי תקשורת המועברים בו מסרים חדשותיים ובידוריים לכל המאזינים הביתיים.
בשנת 1948 הומצא הטרנזיסטור אשר הפך את הרדיו מכלי מסורבל וגדול מימדים לכלי קטן ונוח לנשיאה ובעיקר - זול.
הבסיס לטכנולוגיית הרדיו הם גלי הרדיו אשר מועברים דרך האוויר ומפוזרים בחלל. כאשר נעים גלי הרדיו על גבי חוט תיל (באנטנות), הם גורמים למתח אשר יכול להפוך לאותות שמיעה או אותות מידע אחרים. הטלוויזיה, המכ"ם והטלפונים הסלולאריים הקיימים כיום, פועלים גם הם באמצעות טכנולוגיית גלי הרדיו.
שידורי הרדיו בישראל החלו לראשונה בתקופת המנדט הבריטי. השידור הראשון מסוגו התקיים בשנת 1932 במסגרת "יריד המזרח" בתל אביב.
בשנת 1940 הוקמה תחנת הרדיו המחתרתית של ארגון "ההגנה", אשר נקראה "קול ישראל". עם קום המדינה, אומץ שמה של התחנה, "קול ישראל", גם לתחנת הרדיו הממלכתית של המדינה והייתה תחת פיקוח משרד ראש הממשלה (כיום הפיקוח נמצא בידי "רשות השידור").
כיום קיימות בישראל מגוון רחב של תחנות רדיו, ביניהן: רשת ג', 88FM, גלי צה"ל, גלגלצ, רדיוס, לב המדינה, רדיו ללא הפסקה, אקו 99, רדיו דרום ועוד ועוד.
בעייתם העיקרית של תחנות הרדיו כיום היא הקליטה ברכב - חלקן של תחנות הרדיו נקלטות באיזורים מאוד מסוימים ברחבי המדינה (בעיקר תחנות הרדיו האיזוריות), וחלקן האחר כמעט ולא מצליחות להיקלט. נדמה, שהתחנה היחידה אשר הצליחה להתגבר על בעיה זו היא תחנת רדיו גלגלצ (ואולי הדבר טמוע בכך שמדובר בתחנה צבאית).
בכל אופן, גם בעיה זו ניתנת לפיתרון, ככל דבר אחר בטכנולוגיה של ימינו. באמצעות מספר הקלקות עכבר פשוטות ניתן להגיע לאתרי אינטרנט רבים המשדרים כמעט את כל תחנות הרדיו הקיימות במדינה.
בניגוד למכשירי הרדיו במכוניות או למכשירי הרדיו בבתים, שידורי הרדיו האינטרנטיים אינם עובדים בטכנולוגיית גלי רדיו ולכן אינם נתקלים בבעיות של קליטה.
כיום, יכול כל אדם להחליף את העמידה ליד מכשיר הרדיו וסיבוב כפתור התחנה עד המילימטר המדויק בו מושמעת תחנת הרדיו הרצויה בצורה הטובה ביותר, בפתיחת המחשב הביתי שלו, פתיחת דף אינטרנט וכניסה לאתר רדיו.
אתר רדיו מאפשר למשתמש לבחור את התחנה הרצויה לו, אחת מבין עשרות תחנות ישראליות המשודרות באתר ולהתחיל בהאזנה מיידית לשידורי התחנה. זאת ללא כל הפרעה או הפסקה בשידור בגלל בעיות קליטה על הר גבוה או בעמק נמוך כלשהו.
|